Konferencja: Inkubator kuchenny i lokalne formy sprzedaży

LGD „Gościniec 4 Żywiołów” ma zaszczyt zaprosić na konferencję:

„Inkubator kuchenny i lokalne formy sprzedaży produktów lokalnych szansą na rozwój przedsiębiorczości wiejskiej” - Zakrzów, 17-18.09.2015 r.

17.09.2015

 do godz. 10:00 – zakwaterowanie uczestników

 10:15 Powitanie gości - Jan Wacławski - wójt Gminy Stryszów.

 10.30 Omówienie programu i celu konferencji - Renata Bukowska - Prezes LGD „Gościniec 4 żywiołów”, menadżer Inkubatora Kuchennego w projekcie „Produkt Lokalny Małopolska…”

 10:45-12.30 „Inkubatory kuchenne – co to jest? Po co się je organizuje? Zagraniczne przykłady Inkubatorów Kuchennych”.  Model funkcjonowania Inkubatora Kuchennego w Zakrzowie - Krzysztof Kwatera, doradca w projekcie Inkubatora Kuchennego.   

 12:30    Przerwa kawowa.

 13:00  Sprzedaż bezpośrednia – zmiany przepisów - czy na lepsze? - Małgorzata Rudnicka – Brand manager w projekcie „Produkt Lokalny Małopolska…”.              

 14:00 – 15:00   Obiad, Dwór Senator.

 15:00 – Wyjazd na Targi „Prosto od Rolnika” do Lanckorony. Lokalne formy sprzedaży i promocji produktów, marka lokalna „Smaki 4 Żywiołów”.

 17:15 – Uroczyste wmurowanie kamienia węgielnego na budowie Inkubatora Kuchennego 

w Zakrzowie z udziałem Marszałka Województwa Małopolskiego Marka Sowy.

 18:00 - Cd. Konferencji – Rola Inkubatora kuchennego w projekcie „Produkt lokalny Małopolska – rozwój lokalnej przedsiębiorczości i przetwórstwa w oparciu o partnerską inicjatywę edukacji ekonomicznej mieszkańców oraz regionalny system marketingu produktów z Małopolski” - Rafał Serafin - Dyrektor Fundacji Partnerstwo dla Środowiska,  Dwór Senator.

 19:30    Kolacja – Dwór Senator.

 

18.09.2015

  9:00-12.00 Zwiedzanie kuchni szkoleniowo-produkcyjnych w Stroniu i Świnnej Porębie.

 12:30    Organizacja kuchni Inkubatora Kuchennego

  • Aspekty bezpieczeństwa żywności (proces uzyskania zezwoleń, regulaminy itp.)
  • Aspekty prawne i organizacyjne kuchni (formalna strona funkcjonowania)
  • Aspekty technologiczne (urządzenia, projektowanie itp.)
  • Aspekty ekonomiczne (jak zapewnić trwałość)

 14:00    Dyskusja i pytania. Zakończenie konferencji

 14:30   Obiad

 

Informacje dla uczestników :

Miejsce konferencji: Sala Dwór Senator w Zakrzowie, 34-145 Zakrzów,  w trakcie konferencji wizyta w kuchniach produkcyjnych w Świnnej Porębie i w Stroniu.

Koszt udziału w konferencji- 550 zł/os., bez kosztów noclegu.

Koszt udziału w konferencji obejmuje: wyżywienie (2 x obiad, kolacja, 3 przerwy kawowe), koszty wykładowców, materiałów konferencyjnych, przejazd autobusem do kuchni w Świnnej Porębie, koszty organizacyjne konferencji)

Noclegi we własnym zakresie ( proponujemy wg. preferencji ):

  1. Dwór Senator w Zakrzowie (miejsce konferencji) - www.dwor-senator.pl
  2. Klasztor w Kalwarii Zebrzydowskiej (7 km od miejsca konferencji)-
  3. Hotel Korona w Lanckoronie (5,4 km od miejsca konferencji) - www.osrodek-korona.pl
  4. Agroturystyka „Tęczowa Góra” R. Bukowska (2 km od miejsca konferencji) - 35 zł /os, 1 pokój 1 os., 1 pokój 4 os, wspólna łazienka, aneks kuchenny
  5. Agroturystyka „Potoczek” (4 km od miejsca konferencji) - www.potoczek.pl
  6. Agroturystyka „Leśny Ogród (5,4 km od miejsca konferencji) – tel. 665 000 037
  7. „Pensjonat Tadeusz” w Lanckoronie  (5,4 km od miejsca konferencji) - www.willatadeusz.com

Więcej informacji nt. noclegów można znaleźć na naszej stronie internetowej www.gosciniec4zywiolow.pl w zakładce TURYSTYKA/Baza noclegowa.

Zgłoszenia oraz informacje ws. konferencji- Anna Nowak tel.606292823, karta zgłoszenia na stronie www.gosciniec4zywiolow.pl

Uruchomienie obiektu Inkubatora Kuchennego w Zakrzowie realizowane jest w ramach projektu  „Produkt lokalny Małopolska – rozwój lokalnej przedsiębiorczości i przetwórstwa w oparciu o partnerską inicjatywę edukacji ekonomicznej mieszkańców oraz regionalny system marketingu produktów z Małopolski” w partnerstwie z udziałem Gościńca 4 żywiołów i Fundacji Partnerstwo dla Środowiska. Finansowane jest ze środków Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy na podstawie Umowy nr URP/SPPW/1.1/KIK/09 z dnia 29.08.2011 roku zawartej pomiędzy Fundacją Partnerstwo dla Środowiska a Władzą Wdrażającą Programy Europejskie.